Rudi - 2010-09-17 22:07:01

Wiadomo jak jest z kebabem , może być zrobiony profesjonalnie lub nie .. skupię się dziś na tych drugich .

Pierwsze na co powinniśmy zwrócić uwagę to warzywa (zazwyczaj widoczne dla gości lokalu trochę inaczej w budkach ale też widywane ) powinny mieć nasycone barwy. Oto przykład gdzie wszystko na pozór wydaje się być dobre , jednak zwróćmy uwagę na ogórka :
http://www.pysznykebab.pl/panel/zdjecia/Kebab%208%20zł.jpg

blee ...

co innego na przykład ten :
http://3.bp.blogspot.com/_DGQPVGvocEQ/SxEyL6ic5MI/AAAAAAAAAuI/UM1JTX9UJe4/s1600/kebab.jpg

mniam :>

Następnym aspektem jest mięso , sprzedawcy często dają dużo sosu , żeby ukryć np. przypalone kawałki . Nie dajmy się jednak zwieść !!
Osobiście raz się z tym spotkałem - więcej mnie tam nie widziano .

Teraz parę zdań o budkach które czasami odbiegają od standardów . Tu mamy przykład :
http://imagebox.pl/out.php/i26243_2546308916IMG5062.jpg
zdjęcie z krupnik.pl
Starajmy się omijać raczej takie miejsca . Dużo lepszym wyjściem jest lokal , lub budka ale przystosowana do standardów .

www.cien-kage.pun.pl www.oroboros.pun.pl www.dbvmono.pun.pl www.gry-online.pun.pl www.narutokage.pun.pl