przyjdź , zjedz , opisz !
Wiadomo jak jest z kebabem , może być zrobiony profesjonalnie lub nie .. skupię się dziś na tych drugich .
Pierwsze na co powinniśmy zwrócić uwagę to warzywa (zazwyczaj widoczne dla gości lokalu trochę inaczej w budkach ale też widywane ) powinny mieć nasycone barwy. Oto przykład gdzie wszystko na pozór wydaje się być dobre , jednak zwróćmy uwagę na ogórka :
blee ...
co innego na przykład ten :
mniam :>
Następnym aspektem jest mięso , sprzedawcy często dają dużo sosu , żeby ukryć np. przypalone kawałki . Nie dajmy się jednak zwieść !!
Osobiście raz się z tym spotkałem - więcej mnie tam nie widziano .
Teraz parę zdań o budkach które czasami odbiegają od standardów . Tu mamy przykład :
zdjęcie z krupnik.pl
Starajmy się omijać raczej takie miejsca . Dużo lepszym wyjściem jest lokal , lub budka ale przystosowana do standardów .
Offline